bplogo
 

Szakács vizsgatételek

A komplex szakmai vizsga vizsgatevékenységei és vizsgafeladatai

1. Gyakorlati vizsgatevékenység

A)  vizsgafeladat megnevezése: Ételkészítési alapfeladatok

B)  vizsgafeladat megnevezése: Ételkészítés

 

A) vizsgafeladat ismertetése:

A vételezési jegy alapján leves, köret, főzelék, saláta ételcsoportokból kétféle étel elkészítése és tálalása minimum három adagban

B) vizsgafeladat ismertetése:

A vételezési jegy alapján két étel elkészítése (meleg előétel vagy főétel és befejező fogás, lehetőség szerint korszerű konyhatechnológia alkalmazásával), és tálalása minimum három adagban

A vizsgázó egy háromfogásos menüsorból húz a vizsgán, ez tartalmazza az A) és a B) vizsgafeladatot is!

 

A vizsgafeladat időtartama: összesen 240 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 70 %

 

2. Központi írásbeli vizsgatevékenység

A vizsgafeladat megnevezése: Termeléssel összefüggő dokumentációs feladatok

A vizsgafeladat ismertetése:

A központi írásbeli vizsgatevékenység egy feladatsora a következőkben felsorolt témakörök mindegyikét tartalmazza.

Étlaptervezés, étrend összeállítás, készletmegállapítás, rendelés összeállítás, áruátvétel és tárolás dokumentálása, anyaghányad meghatározás, vételezés, árképzés, HACCP dokumentáció kitöltése, ellenőrzése, receptfordítás magyar nyelvről idegen nyelvre illetve idegen nyelvről magyar nyelvre.

 

A vizsgafeladat időtartama: 120 perc

A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 30 %

 

Szóbeli vizsgatevékenység NINCS!

Legfrissebb hírek

Események

Élménybeszámoló  az ingyenes külföldi szakmai gyakorlatokról

2. és 3. órában az aulában a korábbi évek résztvevői tartottak előadást

Diáknap és szülői értekezlet

A szülői értekezlet az „A”, „B”, „C”, „D”, „E” jelű osztályok és az 1/9. évfolyam osztályai számára. Kezdés: 17 órakor.

Eseménynaptár

december 2014
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31